Novosti

Poziv gospodarskim subjektima za prodaju ZG vrećica

Podružnica Čistoća, davatelj javne usluge skupljanja komunalnog otpada, poziva zainteresirane trgovce na iskaz interesa za skladištenje, distribuciju i prodaju standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad na njihovim prodajnim mjestima na području grada Zagreba. 

Javnom pozivu do 31. kolovoza odazvali su se Konzum, Spar, Tisak, iNovine, Tekstilpromet, Top Start, Vrutak, NLK, Lidl, INA benzinske postaje i Kemoboja što je zajedno s lokacijama Zagrebačkog holdinga više od 500 prodajnih mjesta na području grada Zagreba.

Pozivamo i ostale trgovačke lance i trgovce da im se pridruže, s ciljem da svakom građaninu Zagreba vrećice budu lako dostupne. Ovaj poziv je trajno otvoren.
 
Zakonom o gospodarenju otpadom (Narodne novine, broj 84/2021) propisana je obveza jedinicama lokalne samouprave, odnosno Gradu Zagrebu da na svom području osigura obavljanje javne usluge sakupljanja komunalnog otpada kao usluge od općeg interesa, radi čega je Gradska skupština Grada Zagreba donijela Odluku o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 7/22, u nastavku teksta Odluka).
 
Sukladno Odluci o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 7/22), podružnica Čistoća, kao davatelj javne usluge sakupljanja komunalnog otpada dužna je, između ostalog, za korisnike javne usluge, u trgovinama, kioscima i specijalnim automat-boksovima za prodaju vrećica, osigurati raspoloživost standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad volumena 10 litara, 20 litara i 40 litara.
 
Naknada trgovca za skladištenje, distribuciju i prodaju standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad je fiksna i iznosi 3,7% neto cijene pojedinih paketa standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad, te uključuje logističku naknadu, naknadu za pozicioniranje te informiranje kupaca o raspoloživosti standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad. Prodaja paketa standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad je po cijenama koje iznose 20, 40 i 80 Kn (s PDV).
 
Zainteresirani trgovci svoj interes za skladištenje, distribuciju i prodaju standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad mogu iskazati na adresu e-pošte: cistocanabava@zgh.hr.

Javni poziv objavljen je na poveznici mrežne stranice Podružnice Čistoća: https://www.cistoca.hr/info-centar/natjecaji-1229/1229
 
Podružnica Čistoća i trgovac koji iskaže interes za skladištenje, distribuciju i prodaju standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad sklopit će Ugovor o skladištenju, distribuciji i prodaji standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad.
 
Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 01/ 6146 570 ili na adresi e-pošte cistocanabava@zgh.hr .
Vektor art