Novosti

Naljepnice zahvale svima koji kontinuirano i pravilno odlažu svoj otpad

26. listopada 2022. -  Uoči početka primjene novog modela sakupljanja miješanog komunalnog otpada, spremnici za odlaganje miješanog komunalnog otpada opremljeni su posebnim dodatkom - okruglom plavom naljepnicom: SAMO ZA ZG VREĆICE. Naljepnice su svojevrstan podsjetnik našim sugrađanima da su dužni pridržavati se nove gradske odluke o primjeni standardiziranih vrećica.

U kojoj mjeri se zaista koriste standardizirane vrećice za odlaganje miješanog komunalnog otpada, djelatnici Čistoće od sredine listopada provjeravaju izravno na terenu. Naši sugrađani koji pravilno odlažu svoj miješani komunalni otpad znat će da je njihov spremnik prošao provjeru po novoj naljepnici.

Naime, plave naljepnice zahvale s tekstom: Hvala što pravilno odlažete otpad! lijepimo na spremnike onih korisnika koji se pridržavaju pravila i svoj miješani komunalni otpad odlažu u ZG vrećice, kako bi im i na ovaj način dali do znanja da je njihov trud s naše strane zamijećen i cijenjen. Do sada smo na ovaj način zahvalili korisnicima u više od tisuću višestambenih zgrada i obiteljskih kuća.

Od ovog tjedna spremnici za miješani komunalni otpad korisnika koji se ne pridržavaju gradske odluke dobivaju žutu naljepnicu: UPOZORENJE! OVO JE SPREMNIK SAMO ZA ZG VREĆICE. Za odlaganje miješanog komunalnog otpada dužni ste koristiti standardiziranu ZG vrećicu. Zahvaljujemo na suradnji.

Posebne ophodarske službe Čistoće provjeravaju sadržaje spremnika prije pražnjenja i, u slučaju nepropisnog odlaganja miješanog komunalnog otpada, fotografiraju sadržaj spremnika uz korištenje aplikacije s GPS lokatorom te nalijepe naljepnicu upozorenja.

Na taj način pratit će se i statusi po kvartovima. Do sada su kontrolu prošle obiteljske kuće u gradskim četvrtima Sesvete i Podsused-Vrapče, gdje su naši ophodari na više od 80% spremnika zalijepili naljepnicu HVALA.

Hvala stanovnicima Sesveta, Podsuseda i Vrapča! 
Vektor art